Създаване на връзка

Модератори: bisolnev, cristo

Добави отговор
jordan3812
Мнения: 3
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 9:37 am
Име: Yordan
Фамилия: Teodosiev
Лице със зрителни увреждания: да
Лице с други увреждания: да

Създаване на връзка

Мнение от jordan3812 » Вто Мар 11, 2014 12:19 pm

1.Как се създава,изпраща,премества връзка?
2 Почистване и дефрагментиране на диска?
3. Не намерих "нова тема". Как се стига до нея?
Поздрави

cristo
Мнения: 46
Регистриран на: Пет Мар 08, 2013 2:31 pm
Име: Христо
Фамилия: Грозев
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да
Местоположение: Plovdiv
CONTACT:

Re: Създаване на връзка

Мнение от cristo » Пет Мар 21, 2014 12:48 pm

Здравейте!

Ще отговоря на въпросите отзад напред:

III. "Не намерих "нова тема" Как се стига до нея?"

За да публикувате нова тема в този форум е необходимо да направите следните стъпки:
1. Намирате в началната страница на форума темата, която ви интересува, например „Задай въпрос за ECDL”. Влизате в нея с Ентър.
2. Намираме връзката/линка „Публикувай нова тема” и активираме с Ентър. Алтернативен вариант е да извикаме списъка с връзките с клавишната комбинация Инсърт+F7 и с буква П да намерим въпросната връзка, след което пак се натиска Ентър.
3. Отваря се страницата за създаване на нова тема. Тя до голяма степен напомня създаването на писмо с пощенски клиент, но е във вид на Web формуляр. С буква E латинско намираме полето за заглавието на темата, като чуваме и „едит”. Натискаме Ентър, за да се активирарежимът на писане на JAWS (Forms mode ON). Пишем заглавието на темата, например „Как да спра обновяването на програмта Skype”.
4. С таб отиваме на следващото поле за въвеждане, където чуваме само „Едит”. Там описваме продробно проблема, например: „Използвам компютър с Windows 7 SP1, JAWS 13.0.1006, използвам Skype 6.11, на който от настройките съм му изключил самообновяването, но въпреки това програмата се самообновява. Как мога да спра процеса на самообновяване?”
5. Изпращането на темата става с клавишна комбинация Alt+S, или с двукратно натискане на бутон Таб намираме „Изпрати” бътън.
Ако искаме да отговорим в дадена тема (например темата е Windows 8.1) правим следните стъпки:
1. Влизаме вътре в самата тема, като я откриваме като линк (връзка) и натискаме Ентър.
2. Търсим връзката „Отовори с цитат”. Активираме я с Ентър.
3. В новоотворилата се подстраница имаме две полета за въвеждане, а в случая и за редактиране на текст, до които достигаме с E латинско. Достигаме първото, в което е заглавието, като то за разлика от изпращането на нова тема е автоматично попълнено (както при отговор на писмо). Имаме възможност да го променим, ако желаем. За целта трябва да влезнем в режим на редактиране с Ентър.
4. Натискайки втори път E латинско, достигаме до мястото за текста на отговора. Ако при полето на заглавието не сме натиснали Ентер, го правим сега. С Контрол+Енд отиваме на края на текста, след което пишем нашия отговор.
5. Ипзращаме го с Alt+S или с Таб търсим „Изпрати”.

II. "почистване и дефрагментиране на диска?"
На този въпрос ще отговоря допълнително, защото е по-добре да се направи ръководство за целта, което ще отнеме малко повече време.

I. "Как се създава,изпраща,премества връзка?"
Тук имам нужда от малко повече яснота по въпроса - За каква точно връзка говорим, за връзка тук във форума, или създаване на връзка към дадена страница в електронно писмо, или някъде другаде?
До къде трябва да се изпрати тази връзка: скайп, електронно писмо или друго приложение?
Имам нужда от малко повече яснота, за да не гадая!
С пожелания за всичко най-хубаво!

jordan3812
Мнения: 3
Регистриран на: Чет Юли 25, 2013 9:37 am
Име: Yordan
Фамилия: Teodosiev
Лице със зрителни увреждания: да
Лице с други увреждания: да

Създаване на връска 2

Мнение от jordan3812 » Пон Мар 24, 2014 8:36 am

Имам предвид "link" към страница,адрес и др. Моля пишете с удебелен шрифт.

cristo
Мнения: 46
Регистриран на: Пет Мар 08, 2013 2:31 pm
Име: Христо
Фамилия: Грозев
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да
Местоположение: Plovdiv
CONTACT:

Re: Създаване на връзка

Мнение от cristo » Сря Апр 02, 2014 3:44 pm

Здравейте!
За да копирате адрес на дадена страница, е необходимо да отидете на адресната лента на браузъра. Най-често и бързо отиваме до там с клавиш F6. Като изпълните тази команда, освен че заставате на адресната лента, адресът там също така е и маркиран, а ако ползвате екранен четец ще ви го изчете целия. За да го копирате, използвайте клавишната комбинация Ctrl+C (Контрол+Си).
След като сте копирали адреса в клипборда на Windows, може да го поставите където е необходимо с клавишната комбинация Ctrl+V (Контрол+Ви). В зависимост от приложението, където се извършва това поставяне може да се вмъкне като обикновен текст, или да бъде разпознат като url адрес и да бъде автоматично форматиран като връзка (линк). За програмите като Office пакета например, е необходимо да вмъкнем адреса с клавишната комбинация Ctrl+K. В този случай се отваря диалогов прозорец за вмъкване на хипервръзка като въвеждаме информация за адреса, до който трябва да води връзката и по желание можем да променим текста на показване в документа.
Когато желаем да копираме връзка от дадена страница, напр. връзката, която води до секцията Новини на сайта http://www.rehcenter.org е необходимо първо да застанем на връзката. Когато използваме екранен четец обикновено го правим с клавиш Таб, след което да отворим контекстното меню (натискаме клавиш апликейшън). Ако използваме мишка, трябва да застанем върху връзката и да натиснем десния ѝ бутон. В отворилото се меню намираме командата „Копирай прекия път“ и я изпълняваме с Ентър, или ляв бутон на мишката (Фигура 1). По този начин копираме връзката в клипборда, след което можем да я поставим там, където ни е необходимо.
Малко по-специфично е, когато искаме да вмъкнем връзка във форум, напр. ако желаете във ваш отговор тук, освен текста да добавите и връзка към някакъв интернет ресурс. В този случай в полето за писане на отговора може да използвате клавишната комбинация Alt+W. Ще се появи следният код . За да въведете адреса, до който желаете да води връзката трябва да сте го копирали преди това в клипборда, да застанете между двете квадратни скоби и да поставите. Кодът трябва да придобие подобен вид: [url]http://youtu.be/50yEiW6mhGM[/url ]
Ако желаем вместо целият адрес да се вижда определен текст трябва да променим кода, така че да изглежда в следния вид: [url=http://youtu.be/50yEiW6mhGM]Инсталиране на Windows Server 2008 R2 x64 на виртуална машина[/url ]
Или иначе казано след първия url въвеждаме знак за равенство (преди първата затворена квадратна скоба), след което поставяме предварително копираният в клипборда адрес. След това между затворената квадратна скоба и отворената квадратна скоба пишем текст по желание.
Надявам се отговорът ми да изчерпва всички поставени въпроси по отношение на връзките (линковете) в сайтовете. Ако имате допълнителни въпроси, не се притеснявайте да питате.
Хубав ден!

ПП При примерите с вмъкване на връзка във форума съм сложил един допълнителен интервал преди последната затворена квадратна скоба, за да се възприеме кодът като обикновен текст, а не като хипервръзка.

Добави отговор

Назад към