Проблем, свързан с приложението Word и ОС Windows 7

Модератори: bisolnev, cristo

Добави отговор
sirius-sf.bg
Мнения: 2
Регистриран на: Пет Юни 07, 2013 10:06 pm
Име: Румен
Фамилия: Василев
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да

Проблем, свързан с приложението Word и ОС Windows 7

Мнение от sirius-sf.bg » Вто Юни 17, 2014 11:59 pm

Здравейте,
Операционната система Windows XP и текстовият редактор Word от Office 2007 на Microsoft, като цяло се сработват много добре и аз поне не съм установил някакви съществени несъответствия в процеса на работа.
От една година, вече ползвам Windows 7 и същото приложение от офис пакет 2007. При по-дълготрайно редактиране на текст или внасяне на редица промени в наличен документ, коригиране на грешен текст в учебник примерно, компютърът започва да се товари, често като че зацикля и отказва да изговаря текста, символите поотделно, не изговаря цели редове или произнася само части от тях - с една дума спира да работи коректно и докато не се рестартира приложението, работата му практически е невъзможна.
Въпросът ми е: какви са причините, водещи до такива състояния в работния цикъл на Word и възможно ли е чрез корекция в настройките му да се облекчи и без това странното поведение на този иначе чудесен текстов редактор?

cristo
Мнения: 46
Регистриран на: Пет Мар 08, 2013 2:31 pm
Име: Христо
Фамилия: Грозев
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да
Местоположение: Plovdiv
CONTACT:

Re: Проблем, свързан с приложението Word и ОС Windows 7

Мнение от cristo » Сря Юни 18, 2014 10:35 am

Здравейте!
Трябва ми малко повече информация за системата, за да помогна. Напр: каква е версията на Windows 7? На първо място ме интересува дали е 32 битова или 64; Каква е подверсията - Ултимейт или Хоум премиум. Колко РАМ има системата, какъв е процесорът. Също така е важно и версията на Офис пакета каква е 32 или 64 битова. Използва ли се екранен четец и ако да, какъв?
Информация за системата можем да получим като отворим Старт менюто и в полето за търсене въведем msinfo32. Ще се отвори прозорец с информация за системата.
От менюто Файл можем да експортнем наличната информация с командата Export, след което да дадем име на новия файл, напр. mysysteminfo и да запишем директно с Ентър. Файлът се създава в Моите документи с посоченото от потребителя име и е с разширение txt.
Отворете файла и маркирайте целия текст, или поне първата част от него и го пратете тук като съобщение, за да мога да имам повече информация за системата Ви.

veneta
Мнения: 4
Регистриран на: Вто Ное 18, 2014 9:49 pm
Име: veneta
Фамилия: veneta

Re: Проблем, свързан с приложението Word и ОС Windows 7

Мнение от veneta » Съб Дек 27, 2014 4:24 pm

Най-вероятно вируси – най-вече те се пригреят към програма , която често се използва като офис пакета, стартират се когато се стартира той и естествено оказват неблагоприятно влияние на системата. И други че в повечето случай нелицензирани и кракнати софтуерни имат такива симптоми

Добави отговор

Назад към