Паниран карфиол с бира

Модератор: bisolnev

Добави отговор
AdrianaZdravkova
Мнения: 30
Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
Име: Adriana
Фамилия: Zdravkova
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да

Паниран карфиол с бира

Мнение от AdrianaZdravkova » Сря Мар 25, 2020 1:59 pm

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• • 1 малка глава карфиол
• • 2 бр. яйца
• • 1/2 ч.ч. бира
• • 2-3 с.л. брашно (може и повече)
• • 1/2 ч.л. сол
• • олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Първо начупете карфиола на розички, след което го измийте. Изсипете карфиола в подсолена вряща вода и варете 5 минути, след което извадете карфиола от вода и го изцеждете добре.
Разбийте яйцата в по-дълбок съд, добавете бирата и малко по малко, при непрекъснато бъркане добавете брашното и солта. Разбърквайте сместа старателно, защото в противен случай ще се получат бучки. Сместа за паниране на карфиола трябва да е приблизително с гъстотата на смес за палачинки.
В дълбок тиган сипете повечко олио. След като олиото се сгорещи оваляйте розичките карфиол в кашата от брашно и бира и ги изпържете. Панираният карфиол поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

* Може да допълните и освежите вкуса на панирания карфиол, като приготвите сос от кисело мляко, няколко стръка пресен магданоз и по желание една скилидка чесън.
Източник: https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%8 ... 1%80%D0%B0

Добави отговор

Назад към