Шоколадово суфле

Модератор: bisolnev

Добави отговор
AdrianaZdravkova
Мнения: 14
Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
Име: Adriana
Фамилия: Zdravkova
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да

Шоколадово суфле

Мнение от AdrianaZdravkova » Пет Юни 06, 2014 1:06 pm

Продукти:
за 16 порции
• 300 г шоколад
• 200 г брашно
• 250 г масло
• 5 яйца
• 5 белтъка
• 200 г пудра захар
• 2 с.л. какао
Рецепта:
Яйцата (5 бр) и половината пудра захар се разбиват с помощта на миксер в дълбока купа. Прибавя се брашното (200 г) и разбиването продължава, но на по-ниска степен. Прибавя се предварително разтопеното масло (250 г) и сместа се разбърква. Шоколадът (300 г) се натрошава на парченца и се разтопява на водна баня. Прибавя се към останалите продукти, когато е охладен, но все още не се е втвърдил и всичко се разбърква. Накрая се разбиват белтъците (5 бр) с останалата пудра захар на мек сняг и се добавят към сместа. Разбърква се с шпатула в една посока. Разпределя се в намаслени и поръсени с какао (2 с.л.) огнеупорни формички. Десертът се пече в предварително загрята фурна при 200 градуса за 10-12 минути. Шоколадовото суфле се поднася украсено със сметана, шоколадов топинг или пресни плодове.

Добави отговор

Назад към