Готварство - рецепта за торта

Модератор: bisolnev

Добави отговор
desislav_cenov
Мнения: 0
Регистриран на: Пет Юли 12, 2013 10:25 am
Име: Десислав
Фамилия: Ценов
Лице със зрителни увреждания: да
Местоположение: гр.Враца
CONTACT:

Готварство - рецепта за торта

Мнение от desislav_cenov » Пет Юли 12, 2013 11:03 am

Здравей Ади,
Ще може ли да напишеш рецептата за тортата, която правихме? Предварително благодаря!

bisolnev
Мнения: 110
Регистриран на: Пет Мар 15, 2013 2:04 pm
Име: Георги
Фамилия: Бисолнев
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да

Re: Готварство

Мнение от bisolnev » Пон Юли 15, 2013 10:11 am

Темата е преместена на правилното място! Съвсем скоро ще получите отговор.

AdrianaZdravkova
Мнения: 14
Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
Име: Adriana
Фамилия: Zdravkova
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да

Re: Готварство

Мнение от AdrianaZdravkova » Пон Юли 15, 2013 2:00 pm

Торта с маслен крем

Пандишпанови блатове, готови блатове или бисквити.
Ако решите да използвате бисквити е добре да се потопят в прясно мляко или карамелен сироп, преди да се наредят във формата за торта.
За украсата на тортата:
Примерен вариант: банани, кокосови стърготини, праскови, шоколадови стърготини, шоколад и пр.
Вариант 1: Маслен крем "Шарлот"
1 ч. мляко
1 ч. захар
2 пакетче ванилена захар
1 яйце
250 гр масло

Млякото + захарта + ванилената захар да заври за около 10 мин. на слаб огън. Докато се вари млякото, яйцето се разбива с миксер за около 4-5 мин. на висока скорост.
Преместете млечната смес от котлона и без да преставате да бъркате яйцето,наливате от млечната смес в яйцето като непрекъснато разбърквате. След това връщате сместа в съда, в който сте варили и слагате отново на слаб котлон за около 5-7 мин.
Маслото да е на стайна температура. След като крема изстине до стайна температура, се добавя и маслото.
Може да се добавят какао или различни бои. Също така е подходящо за украса на торти.

Вариант 2: Маслен крем (френски класически за украса и пълнежи)
250 гр масло
120 гр пудра захар
2 яйца
Разбива се маслото. Прибавя се пудрата захар и се разбива пак. Накрая се добавят яйцата и се доразбива.

desislav_cenov
Мнения: 0
Регистриран на: Пет Юли 12, 2013 10:25 am
Име: Десислав
Фамилия: Ценов
Лице със зрителни увреждания: да
Местоположение: гр.Враца
CONTACT:

Re: Готварство - рецепта за торта

Мнение от desislav_cenov » Пон Юли 15, 2013 8:17 pm

Благодаря ти много!

Добави отговор

Назад към