Аудио книги

Модератор: bisolnev

Добави отговор
svetla
Мнения: 3
Регистриран на: Пон Мар 04, 2019 10:18 pm
Име: Светла
Фамилия: Иванова
Лице със зрителни увреждания: да

Аудио книги

Мнение от svetla » Вто Мар 12, 2019 4:48 pm

Къде мога да намеря аудио книги, освен тези на Съюза на слепите? Искам нещо по-разнообразно.

redaktor
Site Admin
Мнения: 113
Регистриран на: Чет Окт 03, 2013 11:15 am
Име: Стоян
Фамилия: Зайков
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да

Re: Аудио книги

Мнение от redaktor » Нед Мар 17, 2019 7:28 pm

Здравейте Светла,
Съюзът на слепите има дългогодишен опит в записването на аудио книги. Фондът е богат и разнообразен, а четците са професионални актьори. От няколко години се появи и друга възможност. Сайта се казва storytel.com. Както ще прочетеш по-долу, за да слушаш и сваляш аудио книги, там е необходимо да заплащаш месечна такса. Прочети информацията и ако имаш въпроси, не се притеснявай да питаш.
Storytel е шведска компания, основана през 2005 г. от Jonas Tellander и Jon Hauksson. През 2015 г. Storytel се слива с издателската къща Massolit Forlagsgrupp.
Днес Storytel се концентрира върху две бизнес области, стрийминг на дигитални книги и издаване. Стриймингът е услуга, базираща се на абонаментен план, и предлага аудио книги и е-книги под бранда Storytel. Услугата е достъпна в Швеция, Норвегия, Дания, Финландия, Исландия, Полша, Холандия, Русия, Испания, Италия, Турция, Индия, Обединени арабски емирства. Издателската дейност включва издателствата Norstedts Forlagsgrupp (Швеция), Peoples Press (Дания), Rubinstein (Холандия) and Storytel Publishing (глобално).
„Сторител“ предоставя персонализирана цифрова абонаментна услуга, чрез която Вие като абонат можете да слушате в реално време (стриймвате) и/или временно да изтегляте аудиокниги, електронни книги и друго литературно съдържание на Вашия мобилен телефон или чрез други устройства с достъп до интернет, достъпни чрез приложението „Сторител“ или друг предварително инсталиран софтуер на „Сторител“. Освен това, Услугата включва персонализирани препоръки, съобщения и функции. „Сторител" може също така периодично да предлага достъп до различни видове форуми на социални медии, които могат да са или да не са публично достъпни, с цел допълнително да подобри и обогати потребителския Ви опит.
Можете да тествате услугата безплатно за 14 дневен срок и ако ви хареса, да се абонирате. Месечната такса е 9,90 лв.. Четците са професионални актьори и слушането ще ви достави наслада.
В България Storytel започва с каталог от над 300 заглавия на български и неограничен достъп до повече от 50 хиляди на английски. Българското съдържание включва актуални български заглавия и романи на съвременни автори като Алек Попов, Александър Шпатов, Ангел Игов, Георги Господинов, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други. Платформата предлага и задължителни класики като ”Бай Ганьо“ и ”Под игото“ и произведения за деца като ”Малкият принц“, „Хъкълбери Фин“, „Лешникотрошачката“, „Том Сойер“, „Принцът и просякът“ и много други. В каталога могат да бъдат намерени и български хитове като ”Потъването на Созопол” на Ина Вълчанова, „Сестри Палавееви“ на Алек Попов и разнообразна поезия – от Яворов до Георги Господинов. Някои от криминалните романи са: „Русалката“ на Камила Лекберг, „Мъжете, които мразеха жените“ на Стиг Ларшон и „Къщата“ на Богдан Русев, а сред разказите могат да се чуят: „Деград“ на Васил Георгиев и „Стари хипари“ на Михаил Вешим. В българския каталог има и исторически аудиокниги за Левски, Бенковски, „Шипка“ на Яна Язова, „Писма от България“ на Евгений Утин и други.
Застъпени са и жанровете „Трилър“ и „Съспенс“ със заглавия като „Трите вещици“ на Никол Данева и „Кой“ на Елена Алексиева, а в категория „Фантастика“ е представено и уникално съдържание Storytel Original с аудиосериал „Черният делфин“. Сред книгите за бизнес и икономика са „Успешен онлайн маркетинг“ на Жюстин Томс и Денислав Георгиев и „Мисли и забогатявай“ на Наполеон Хил, а в раздела за самоусъвършенстване могат да бъдат намерени заглавия като „Седемте духовни закона на йога“ от Дипак Чопра, „За човека, болестта и още нещо“ на Златимир Коларов и много други. Записите на книгите са направени с участието на талантливи български актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Стефан Иванов, Никола Стефанов, Илиана Коджабашева, Звезделин Минков, Петър Мелтев и много други.

Стефка Стойчева

Добави отговор

Назад към