Започване на собствен бизнес

Модератор: bisolnev

Добави отговор
monika_24
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Фев 12, 2020 3:14 pm
Име: Monika
Фамилия: Vasileva

Започване на собствен бизнес

Мнение от monika_24 » Чет Фев 13, 2020 9:25 am

Здравейте, обмислям от известно време да започна мой бизнес, в който евентуално да наема помещение под наем и да извършвам масажни услуги на клиенти. Бихте ли ме ориентирали какви мерки от държавата мога да използвам, за да подпомогна тази идея и реализирането и. Благодаря.

redaktor
Site Admin
Мнения: 71
Регистриран на: Чет Окт 03, 2013 11:15 am
Име: Стоян
Фамилия: Зайков
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да

Re: Започване на собствен бизнес

Мнение от redaktor » Съб Фев 15, 2020 6:00 pm

Идеята ви е много добра! Масажистите в България са най-добре реализираните професионалисти от средите на хората с увредено зрение. Към това трябва да се добави, че държавата, най-вече чрез Агенцията за хората с увреждания, може да оказва и оказва значима помощ на тези, които имат възможността, квалификацията, желанието и разбира се, отговорността и упоритостта да започнат свой самостоятелен бизнес.
Чрез Агенцията можете да получите първоначално финансиране, безвъзмездна държавна помощ в размер до 20 000 лв., с които да оборудвате масажен кабинет и за известно време да плащате наема и консумативите му.
При успешна реализация на начинанието могат да се получават и други преференции, като напр. освобождаване от корпоративния данък върху печалбата, както и възстановяване, разбира се, при определени условия и ограничения на 30% от внесените в бюджета суми за ДОО.
В конкретния случай обаче, ако вие наистина имате сериозни намерения да стартирате свой собствен масажен кабинет, ще трябва да реагирате максимално бързо.
Защо? Защото процедурата за набиране на предложения за финансиране на проекти за започване на собствена стопанска дейност на лица с увреждания се реализира веднъж годишно и за настоящата година вече е открита и не остава много време до крайния срок за внасяне на проектните предложения.
Необходимата пълна информация, както и методиката и формуляра за кандидатстване можете да намерите на сайта на Агенцията на хората с увреждания. След като влезете в сайта трябва да отворите секция „Агенцията“ и там да активирате линка „Новини“ Като трета или четвърта новина ще видите съобщение с дата 14.01.2020 г. за заповед на директора на АХУ, с която се обявява стартирането точно на интересуващата ви процедура.
Казвам, че трябва да се бърза, защото крайният срок за набиране на проектни предложения по процедурата е 28.02.2020 г. Времето съвсем не е много, но при усърдна работа и добра организация бихте могли успешно да разработите едно добро проектно предложение.
Лошото в случая е това, че тези процедури се отварят само веднъж в годината и ако не успеете сега, ще трябва да чакате до началото на следващата година.
Ако имате други въпроси с удоволствие ще съм на ваше разположение!

Ира Антонова- Гроздева
Експерт Пазар на труда

Добави отговор

Назад към