Как да прехвърлим цялата си информация от стария телефон на новия

Модератори: bisolnev, cristo

Добави отговор
cristo
Мнения: 53
Регистриран на: Пет Мар 08, 2013 2:31 pm
Име: Христо
Фамилия: Грозев
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да
Местоположение: Plovdiv
CONTACT:

Как да прехвърлим цялата си информация от стария телефон на новия

Мнение от cristo » Пет Дек 04, 2020 11:19 am

Рано или късно се налага да заменим верния ни стар телефон с по-нов. И тогава искаме да има начин да прехвърлим и запазим цялата си информация от стария телефон на новия. Програми и варианти това да се направи има много, но сега ще ви покажа един от най-лесните и прости начини за това.
Първо трябва да знаем ОТ и КЪМ каква операционна система ще прехвърляме информацията. Има 4 варианта, които включват двете основни системи - Андроид и iOS. Прехвърлянето между двете системи и от iOS към iOS няма да разглеждаме сега, а ще се съсредоточим върху най-използваното прехвърляне - от Андроид към Андроид. Значение има и марката на телефона. Samsung са разработили собствено приложение Smart Switch, чрез което лесно може да се пренесат данните от какъв да е телефон към телефон от марката Samsung. HUAWEI предлагат Phone Clone, който е съвместим с вашето устройство, независимо от марката. И двете приложения могат да се изтеглят безплатното от AppGallery, Google Play или Apple Store.
По-универсалното приложение е Phone Clone и сега ще ви кажа как се работи с него.
Изтегляме Phone Clone и го инсталираме на стария си телефон, от който ще вземаме информацията. След инсталацията, програмата ни пита кои точно данни искаме да копираме и чрез чекбоксове можем да изберем. На следващата стъпка програмата генерира QR код, който се визуализира в средата в горната част на телефона. Готови сте за прехвърляне. Нямате нужда от Wi-Fi или мобилни данни, може да се свържете и с hotspot към новото устройство.
На новият телефон също инсталираме програмата, сканираме QR кода и трансфера започва. Супер-бързото прехвърляне може да достигне скорост от 1GB за минута. Вашите любими снимки, видеа, контакти и други файлове ще бъдат лесно и безопасно прехвърлени, чрез защитеното безжично криптиране.
Smart Switch и другите подобни програми използват малко по-различен интерфейс, но ако следвате стъпка по стъпка указанията им няма да имате проблеми.

Добави отговор

Назад към