Проблем със SpeechLab 2.0 в Андроид и как да го решим

Модератори: bisolnev, cristo

Добави отговор
cristo
Мнения: 53
Регистриран на: Пет Мар 08, 2013 2:31 pm
Име: Христо
Фамилия: Грозев
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да
Местоположение: Plovdiv
CONTACT:

Проблем със SpeechLab 2.0 в Андроид и как да го решим

Мнение от cristo » Чет Ное 26, 2020 10:14 am

SpeechLab 2.0 за Андроид е най-разпространения синтезатор за българска реч и е единственият за момента, който позволява на телефони, оборудвани с операционна система Андроид да комуникират със собствениците си на български език. Както на всички е известно той се закупува на цена от 9.59 лв. и инсталацията след това протича бързо и лесно. Но понякога възникват и проблеми и устройството спира да говори, което води до паника и несигурност. В повечето случаи проблемът се дължи на автоматичното обновяване на операционната система Андроид, която независимо от желанието на потребителя инсталира нови функции с цел подобряване и разширяване на възможностите си. В такъв случай SpeechLab 2.0 остава в системата, но или е заменена от друг синтезатор и телефонът говори на английски, или изцяло спира.
Повечето потребители се опитват самостоятелно да решат проблема, като ровичкат по настройките, деинсталират и преинсталират отново програмата, но това не носи успех. Необходимо е от телефона или таблета да бъде премахната текущата версия на SpeechLab, устройството да се свърже към компютър в режим на прехвърляне на файлове и да се премахне папката SpeechLab от вътрешната памет. По този начин се изчиства изцяло програмата, с нейните остатъчни файлове и настройки и вече може да се извърши чиста инсталация. След завършване на новата инсталация и съответните настройки към нея, потребителят отново разполага с говорещ телефон или таблет.
Ако смятате, че вашите компютърни умения са достатъчни за целта, можете да извършите горните действия и сами, но по-добрият начин е да се доверите на специалист, тъй като неправилното ровичкане и изтриване на папки в телефона може да доведе до пълното му спиране и унищожаване.

Добави отговор

Назад към