Сладки за диабетици с ароматни подправки

Модератор: bisolnev

Добави отговор
AdrianaZdravkova
Мнения: 36
Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
Име: Adriana
Фамилия: Zdravkova
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да

Сладки за диабетици с ароматни подправки

Мнение от AdrianaZdravkova » Сря Мар 18, 2020 5:13 pm

Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6


НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
типово брашно - 2 ч.ч.
прясно мляко - ½ ч.ч.
суитли - ½ с.л.
канела - 1 ч.л.
индийско орехче - 1/2 к.л. на плах
джинджифил - 1 ч.л. на прах
олио - 5 с.л.
оцет - 1 к.л.
яйца - 1 бр.
сода за хляб - 1 ч.л.
орехи - 10 бр.
* мерки и количества

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пресяваме брашното със сито.

В купичка разбиваме яйцето с помощта на вилица. Слагаме вътре ½ с.л суитли за диабетици и разбиваме с вилица.

Прибавяме прясното мляко, олиото, канелата, джинджифил на прах и индийското орехче на прах и разбиваме много добре.

В содата за хляб прибавяме оцета, за да шупне, и я добавяме към другите продукти.

На части вътре в купата слагаме типовото брашно и замесваме меко тесто за сладки. Оформяме го на топка. Оставяме го на страна.

Почистваме си орехите и ядките ги разделяме на по ¼. Върху плот разточваме тестото с точилка. С помощта на формичка за сладки или гърлото на чашка си режим диетичните сладки.

Излишъка пак замесваме, разточваме, изрязваме полезни сладки за диабетици.

Подреждаме ги сладките на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.

Върху всяка сладка слагаме по една ядка, като я забучваме отгоре.

Печем сладките за диабетици с ароматни подправки в загрята на 180°C за около 10-11 мин до готовност.

Получават се около 30 бр.

Добави отговор

Назад към