Вкусен щрудел, от който могат да похапнат дори и хора със захарен диабет, защото е със стевия.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
ябълки - 2 кг
масло - 150 г
канела - 1 пакет
стафиди - 100 г
стевия - 1 с.л. течна
кори за баница - 1 пакет
орехи - 1 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ябълките се измиват, обелват и настъргват на едро ренде.
В тенджера поставете настърганите ябълки и към тях добавете канелата, стафидите, 1/3 от пакетчето масло. Оставете ги на котлона за 5-10 минути и разбъркайте внимателно съставките да се смесят.
Накрая прибавете стевията и натрошените орехи. Разбъркайте хубаво плънката и отстранете от огъня.
Отделете две кори за баница от пакета и ги намажете с разтопеното краве масло. Разпределете плънката върху корите и навийте щрудела на руло да стане дълга пръчица.
Така се процедира и със следващите две кори до изчерпване на корите и плънката. Оформените рулца от щрудели се нареждат в тава. Нарежете на парчета. Печете за около 60 минути на 180 градуса.
Източник: https://recepti.gotvach.bg/r-65157-%D0% ... 1%86%D0%B8
Ябълков щрудел за диабетици
Модератор: bisolnev
-
- Мнения: 36
- Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
- Име: Adriana
- Фамилия: Zdravkova
- Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
- Преподавател: да