Страница 1 от 1

Гевреци на фурна със сусам

Публикувано на: Пет Апр 03, 2020 10:01 pm
от AdrianaZdravkova
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
яйца - 3 бр.
олио - 4 с.л.
пудра захар - 5 с.л. с връх
амонячна сода - 2 ч.л.
брашно - 500 г
сусам - 100 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.

Прибавя се олиото постепенно. Пресява се брашното и се разбърква с амонячната сода, угасена с малко оцет.

Замесва се меко тесто за гевреци.

Разточва се на дебел правоъгълник и се реже на ленти около 2 см.

Всяка лента се оформя на фитил.

Усукват се два фитила и се завъртат на геврече.

Всяко едно геврече се маже с жълтък и се поръсва обилно със сусам.

Гевреците на фурна със сусам се пекат на 160°C около 30 мин.подобни рецепти тук




Източник: Gotvach.Bg