НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
яйца - 3 бр.
олио - 4 с.л.
пудра захар - 5 с.л. с връх
амонячна сода - 2 ч.л.
брашно - 500 г
сусам - 100 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
Прибавя се олиото постепенно. Пресява се брашното и се разбърква с амонячната сода, угасена с малко оцет.
Замесва се меко тесто за гевреци.
Разточва се на дебел правоъгълник и се реже на ленти около 2 см.
Всяка лента се оформя на фитил.
Усукват се два фитила и се завъртат на геврече.
Всяко едно геврече се маже с жълтък и се поръсва обилно със сусам.
Гевреците на фурна със сусам се пекат на 160°C около 30 мин.подобни рецепти тук
Източник: Gotvach.Bg
Гевреци на фурна със сусам
Модератор: bisolnev
-
- Мнения: 36
- Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
- Име: Adriana
- Фамилия: Zdravkova
- Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
- Преподавател: да