Свинско със зрял фасул

Модератор: bisolnev

Добави отговор
AdrianaZdravkova
Мнения: 36
Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
Име: Adriana
Фамилия: Zdravkova
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да

Свинско със зрял фасул

Мнение от AdrianaZdravkova » Пет Май 15, 2020 4:07 pm

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
свинско месо - 850 гр.
боб - 300 гр.
лук - 1 - 2 глави
домати - 3 - 4 броя
червен пипер - 1 ч. л.
черен пипер
джоджен
чубрица
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Фасулът се залива със студена вода и се сварява на тих огън.

Месото се нарязва на средно големи парчета и се задушава заедно със ситно нарязания лук, докато се стопят тлъстините. Прибавят се червения пипер и доматите, нарязани на ситно, малко топла вода и сол на вкус.

Когато месото омекне, прибавя се свареният фасул.

Ястието се досолява ако е необходимо, и се вари още няколко минути, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и чубрица и счукания черен пипер и се поднася.
https://recepti.ezine.bg/r-1211-%D0%A1% ... 1%83%D0%BB

Добави отговор

Назад към