НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
свинско месо - 850 гр.
боб - 300 гр.
лук - 1 - 2 глави
домати - 3 - 4 броя
червен пипер - 1 ч. л.
черен пипер
джоджен
чубрица
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Фасулът се залива със студена вода и се сварява на тих огън.
Месото се нарязва на средно големи парчета и се задушава заедно със ситно нарязания лук, докато се стопят тлъстините. Прибавят се червения пипер и доматите, нарязани на ситно, малко топла вода и сол на вкус.
Когато месото омекне, прибавя се свареният фасул.
Ястието се досолява ако е необходимо, и се вари още няколко минути, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и чубрица и счукания черен пипер и се поднася.
https://recepti.ezine.bg/r-1211-%D0%A1% ... 1%83%D0%BB
Свинско със зрял фасул
Модератор: bisolnev
-
- Мнения: 36
- Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
- Име: Adriana
- Фамилия: Zdravkova
- Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
- Преподавател: да