Продукти:
за 12 порции
За блата:
• 3 яйца
• 320 г брашно
• 120 г захар
• 1 ч.л. бакпулвер
• За крема:
• 320 мл. сладка сметана
За украсата:
• 1 портокал
• 1 опак. желатин
Рецепта:
Фурната се загрява до 180 градуса. Яйцата (3 бр) се разбиват на пяна с 1 супена лъжица вода и захарта (120 г). Отгоре се пресява брашното (320 г) с бакпулвера (1 ч.л.) и се разбърква до гладко тесто. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта. Пече се 25 минути. Изважда се и се охлажда. Разрязва се хоризонтално на две части. Долната част се слага в чиния за торта. Сметаната (320 мл.) се разбива и с 6 супени лъжици от нея се намазва блатът в чинията. Покрива се с втория блат и се намазва от всички страни с останалата сметана. Оставя се в хладилник за 1 час. Портокалът се измива и заедно с кората се нарязва на полумесеци. С тях се украсява бялата торта. Желатинът (1 опак.) се накисва във вода и се разтваря на водна баня. Тортата се залива с разтворения желатин и се оставя да изстине.
Бяла торта с портокали
Модератор: bisolnev
-
- Мнения: 36
- Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
- Име: Adriana
- Фамилия: Zdravkova
- Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
- Преподавател: да