Тази рецепта има няколко предимства:
~ съставките са съвсем достъпни и могат да са почти изцяло български по произход (с изключение на канелата);
~ вкусът е повече от очарователен;
~ изключителна хранителна стойност и пълноценност на съчетанието – това са може би едни от най-ценните храни в света, на които можем да се радваме;
~ приготвя се бързо.
ПРОДУКТИ
накиснат (покълнал) лимец
и ябълки в съотношение 1:1
1/2 ч.ч орехи
1с.л.мед -може да добавите и повече мед
1ч.л.канела
малко вода
ПРИГОТВЯНЕ
Обелете ябълките и ги сложете в блендер. Изплакнете покълналия лимец със студена вода и го сложете в блендера при ябълките. Добавете орехите, меда, канелата и сипете малко вода. Пасирайте, докато всичко се смели добре и стане на крем. Поднесете с усмивка!Да ви е сладко!
Сладък крем от ябълки и лимец
Модератор: bisolnev
-
- Мнения: 36
- Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
- Име: Adriana
- Фамилия: Zdravkova
- Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
- Преподавател: да