Здравей Ади,
Ще може ли да напишеш рецептата за тортата, която правихме? Предварително благодаря!
Готварство - рецепта за торта
Модератор: bisolnev
-
- Мнения: 0
- Регистриран на: Пет Юли 12, 2013 10:25 am
- Име: Десислав
- Фамилия: Ценов
- Лице със зрителни увреждания: да
- Местоположение: гр.Враца
- CONTACT:
-
- Мнения: 110
- Регистриран на: Пет Мар 15, 2013 2:04 pm
- Име: Георги
- Фамилия: Бисолнев
- Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
- Преподавател: да
Re: Готварство
Темата е преместена на правилното място! Съвсем скоро ще получите отговор.
-
- Мнения: 36
- Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
- Име: Adriana
- Фамилия: Zdravkova
- Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
- Преподавател: да
Re: Готварство
Торта с маслен крем
Пандишпанови блатове, готови блатове или бисквити.
Ако решите да използвате бисквити е добре да се потопят в прясно мляко или карамелен сироп, преди да се наредят във формата за торта.
За украсата на тортата:
Примерен вариант: банани, кокосови стърготини, праскови, шоколадови стърготини, шоколад и пр.
Вариант 1: Маслен крем "Шарлот"
1 ч. мляко
1 ч. захар
2 пакетче ванилена захар
1 яйце
250 гр масло
Млякото + захарта + ванилената захар да заври за около 10 мин. на слаб огън. Докато се вари млякото, яйцето се разбива с миксер за около 4-5 мин. на висока скорост.
Преместете млечната смес от котлона и без да преставате да бъркате яйцето,наливате от млечната смес в яйцето като непрекъснато разбърквате. След това връщате сместа в съда, в който сте варили и слагате отново на слаб котлон за около 5-7 мин.
Маслото да е на стайна температура. След като крема изстине до стайна температура, се добавя и маслото.
Може да се добавят какао или различни бои. Също така е подходящо за украса на торти.
Вариант 2: Маслен крем (френски класически за украса и пълнежи)
250 гр масло
120 гр пудра захар
2 яйца
Разбива се маслото. Прибавя се пудрата захар и се разбива пак. Накрая се добавят яйцата и се доразбива.
Пандишпанови блатове, готови блатове или бисквити.
Ако решите да използвате бисквити е добре да се потопят в прясно мляко или карамелен сироп, преди да се наредят във формата за торта.
За украсата на тортата:
Примерен вариант: банани, кокосови стърготини, праскови, шоколадови стърготини, шоколад и пр.
Вариант 1: Маслен крем "Шарлот"
1 ч. мляко
1 ч. захар
2 пакетче ванилена захар
1 яйце
250 гр масло
Млякото + захарта + ванилената захар да заври за около 10 мин. на слаб огън. Докато се вари млякото, яйцето се разбива с миксер за около 4-5 мин. на висока скорост.
Преместете млечната смес от котлона и без да преставате да бъркате яйцето,наливате от млечната смес в яйцето като непрекъснато разбърквате. След това връщате сместа в съда, в който сте варили и слагате отново на слаб котлон за около 5-7 мин.
Маслото да е на стайна температура. След като крема изстине до стайна температура, се добавя и маслото.
Може да се добавят какао или различни бои. Също така е подходящо за украса на торти.
Вариант 2: Маслен крем (френски класически за украса и пълнежи)
250 гр масло
120 гр пудра захар
2 яйца
Разбива се маслото. Прибавя се пудрата захар и се разбива пак. Накрая се добавят яйцата и се доразбива.
-
- Мнения: 0
- Регистриран на: Пет Юли 12, 2013 10:25 am
- Име: Десислав
- Фамилия: Ценов
- Лице със зрителни увреждания: да
- Местоположение: гр.Враца
- CONTACT:
Re: Готварство - рецепта за торта
Благодаря ти много!