За сладкиш
Модератор: bisolnev
-
- Мнения: 8
- Регистриран на: Пет Юни 21, 2013 3:02 pm
- Име: hasmik
- Фамилия: vardanyan
- Лице със зрителни увреждания: да
- Роднина (близък) на лице с увреждане: да
- Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
- Преподавател: да
- Инструктор: да
- Лица, свързани с пазара на труда (служител в Бюро по труда, работодател, друго): да
За сладкиш
Може ли да ми изпратиш рецептата за сладкиш. Бих искала да ми пишеш как се прави точно.
-
- Мнения: 36
- Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
- Име: Adriana
- Фамилия: Zdravkova
- Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
- Преподавател: да
Re: За сладкиш
Вкусен сладкиш
Приготвяне: 20 мин.
Готвене: 40 мин.
Общо: 60 мин.
Порции: около 10
Необходими продукти:
• яйца - 2 бр.
• брашно - 1 1/2 ч.ч.
• кисело мляко - 1/2 ч.ч
• олио - 1/2 ч.ч.
• захар - 1 ч.ч.
• бакпулвер – 1 бр.
• ванилия - 1 бр.
• сладко или шоколад - по избор
Приготвяне на Вкусен сладкиш
Разбиват се яйцата и към тях се добавя захарта. След което се добавя киселото мляко. Прибавя се и олиото.
Брашното се разбърква с бакпулвера и ванилията и се прибавя към сместа. Бърка се ръчно или с миксер.
Сместа се изсипва в намазнена тава. Изпича се в предварително загрята фурна на 200-220 градуса.
След като се изпече се намазва със сладко или шоколад. По желание сладкиша може да бъде поръсен и само с пудра захар.
Приготвяне: 20 мин.
Готвене: 40 мин.
Общо: 60 мин.
Порции: около 10
Необходими продукти:
• яйца - 2 бр.
• брашно - 1 1/2 ч.ч.
• кисело мляко - 1/2 ч.ч
• олио - 1/2 ч.ч.
• захар - 1 ч.ч.
• бакпулвер – 1 бр.
• ванилия - 1 бр.
• сладко или шоколад - по избор
Приготвяне на Вкусен сладкиш
Разбиват се яйцата и към тях се добавя захарта. След което се добавя киселото мляко. Прибавя се и олиото.
Брашното се разбърква с бакпулвера и ванилията и се прибавя към сместа. Бърка се ръчно или с миксер.
Сместа се изсипва в намазнена тава. Изпича се в предварително загрята фурна на 200-220 градуса.
След като се изпече се намазва със сладко или шоколад. По желание сладкиша може да бъде поръсен и само с пудра захар.