Въпрос за подготовката за първи клас
Модератор: bisolnev
-
- Име: Кристина
- Фамилия: Иванова
- Лице със зрителни увреждания: да
Въпрос за подготовката за първи клас
Благодарна съм ви за отговора на предишния ми въпрос. Наистина вашият съвет много ми помогна. Детето ми вече се справя доста добре и всичко преминава като весела игра. Сега искам да попитам дали да търся начин да уча детето си да пише. Тъй като съм незрящ родител, това ще е невъзможно за мен. Кажете ми какво да правя в този случай? Очаквам вашия съвет.
-
- Име: Стефка
- Фамилия: Стойчева
- Лице със зрителни увреждания: да
- Преподавател: да
Re: Въпрос за подготовката за първи клас
Радвам се, че напредвате в подготовката за първи клас и че моите съвети са ви полезни.
Писането е по-специфично и не ви съветвам да търсите начин за предварително обучение на детето. След като то познава буквите, лесно ще се научи да ги пише в клас под контрола на учителката. Много е важно да получи стабилна основа и да усвои писането по правилния начин. На това може да го научи само начален учител. Така че оставете това да стане, когато започне учебната година и детето стане първокласник. Вярвам, че всичко ще е наред. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да ги задавате!
Писането е по-специфично и не ви съветвам да търсите начин за предварително обучение на детето. След като то познава буквите, лесно ще се научи да ги пише в клас под контрола на учителката. Много е важно да получи стабилна основа и да усвои писането по правилния начин. На това може да го научи само начален учител. Така че оставете това да стане, когато започне учебната година и детето стане първокласник. Вярвам, че всичко ще е наред. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да ги задавате!