Здравейте,
Пиша ви от Варна. Детето ми е с хидроцефалия и има ТЕЛК 80 % и е на 4 г.(роден 2010г). Въпросът ми е: какви права има за прием в масова детска градина при положение, че в момента няма никакви свободни места за деца, родени 2010г. Мога ли да настоявам въпреки липсата на свободни места направо пред директора на градината за прием с привилегии и ако да по коя наредба и член мога да цитирам?
Доколкото знам що се отнася до решението за плащането на таксата за градина се взема на местно ниво от Общинския съвет. Ако все пак детето ми успее да влезе в масова градина във Варна дали е освободено от такса въобще или 50% ?
Предварително ви благодаря за отговор на въпросите ми!
Прием в масова детска градина
Модератор: bisolnev
-
- Име: Кирилка
- Фамилия: Богацки
- Родител на дете с увреждания: да
Re: Прием в масова детска градина
И да чакам и да не чакам явно от тук няма да получа никаква информация.Само не знам за какво измисляте подобни страници като ефективността е нулева.
-
- Име: Георги
- Фамилия: Бисолнев
- Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
- Преподавател: да
Извинявайте за забавянето! Уведомил съм експерт по въпроса и очаквам отговор. Ще се опитам да се свържа отново с него.Богацки написа:и да чакам и да не чакам явно от тук няма да получа никаква информация.Само не знам за какво измисляте подобни страници като ефективността е нулева.
-
- Име: Октай
- Фамилия: Шериф
Уважаеми г-н Богацки,
В Община Варна настаняването в детски градини се извършва съгласно наредба, приета с решение на Общинския съвет и има императивен характер.
Всяка седмица на страницата на Община Варна се обявяват свободните места, след което се извършва прием.
Класирането става по критерии, като децата, които имат решения на ТЕЛК имат предимство при класирането.
Набиране на документи се извършва само при наличие на свободни места и класирането се извършва в регистър на страницата на Община Варна.
Директорите нямат правомощията да приемат деца на база личен разговор, а само одобрените от класацията на общината.
Месечната такса за детски градини е в размер на 48 лв, като за децата с увреждания над 75% се заплаща половин такса, в случая 24 лв на месец.
Допълнително се изисква уверение от личния лекар, дали детето е в състояние да посещава масова детска градина.
За допълнителни въпроси може да се обърнете към специалистите „Детски градини” в Община Варна на тел.: 052-820-262
В Община Варна настаняването в детски градини се извършва съгласно наредба, приета с решение на Общинския съвет и има императивен характер.
Всяка седмица на страницата на Община Варна се обявяват свободните места, след което се извършва прием.
Класирането става по критерии, като децата, които имат решения на ТЕЛК имат предимство при класирането.
Набиране на документи се извършва само при наличие на свободни места и класирането се извършва в регистър на страницата на Община Варна.
Директорите нямат правомощията да приемат деца на база личен разговор, а само одобрените от класацията на общината.
Месечната такса за детски градини е в размер на 48 лв, като за децата с увреждания над 75% се заплаща половин такса, в случая 24 лв на месец.
Допълнително се изисква уверение от личния лекар, дали детето е в състояние да посещава масова детска градина.
За допълнителни въпроси може да се обърнете към специалистите „Детски градини” в Община Варна на тел.: 052-820-262
-
- Име: Кирилка
- Фамилия: Богацки
- Родител на дете с увреждания: да
Благодаря ви за отговора.