Препоръчайте очен лекар в София!

Модератор: bisolnev

Добави отговор
GeneralFailure
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Яну 27, 2014 9:36 pm
Име: Георги
Фамилия: Синеклиев
Лице със зрителни увреждания: да

Препоръчайте очен лекар в София!

Мнение от GeneralFailure » Пон Яну 27, 2014 9:38 pm

Здравейте:

Ако не ви се чете цялата статия, можете да прескочите следващия абзац.

От няколко години вече имам едно много разпространено заболяване, което има различни имена (синдром на компютърното зрение, "сухо око" и т.н.). През годините съм бил при няколко лекари и съм наясно с основните процедури при лечението на това състояние (съдосвиващи капки за моментно подобрение на зачервяването, които не трябва да се използват често, изкуствени сълзи които да подобрят качеството на слъзния филм, както и продукти, които намаляват свръхчувствителността към светлина). Оттогава подобрих и компютърните си навици: прочетох за стойка, ъгъл, почивки, мигане и т.н. Въпреки това, макар и по-бавно положените са влошаваше, като за последния месец се появиха доста нови спукани капиляри в очите (това е и основното, което ме плаши), а и затова те започнаха да изглеждат по-червени. Наистина ако не си сложа изкуствени сълзи ме е страх, че няма да имам бяло в очите. Друг проблем е, че рано сутринта очите са МНОГО червени, искам да кажа доста е страшно. Дори и цял ден да се грижа за очите си, дори и да не стоя на компютър и спуканите кръвоносни съдове да намалеят значително, на сутринта те отново са разширени и не могат да намалеят и да се оправят с времето.
Затова и търся не просто офталмолог, но и човек, който разбира от синдром на сухото око. Някой, който не просто да ми предпише по-гъсти изкуствени сълзи, но и да ми каже какво точно не е наред. Чувал съм, че се правят изследвания на слъзния филм и т.н. Ако някой има положителен опит с такъв специалист в София, моля нека да сподели.

Благодаря Ви!

VeniLina
Мнения: 1
Регистриран на: Вто Фев 25, 2014 4:14 pm
Име: Venelina
Фамилия: Petkova
Инструктор: да

Re: Препоръчайте очен лекар в София!

Мнение от VeniLina » Вто Фев 25, 2014 4:37 pm

Здравей, GeneralFailure !
Разбирам проблема ти, както и желанието ти съответно да ти се обърне нужното индивидуално внимание, а не просто да те "претупат" с някакви очни капки. Проблемът с лекарите, или поне с най-добрите често пъти е, че са се нагледали на какви ли не екстремни случаи и трудно се впечатляват от някой, който образно казано не е на легло. Поне при мен бе така преди време, когато си търсех добър ендокринолог. Докато открих такъв, който да ме хоспитализира и да направи всички възможни изследвания, за да се установи същността на проблема, минах през бая главоблъсканици, да не говорим за изгубеното време, пари и нерви. Колкото до конкретни офтамолози-светила, не мога от раз да ти назова конкретни имена, но мога да попитам мой приятел, чиято съпруга е офталмолог и ако не се лъжа работи в някаква испанска частна клиника за очни заболявания. А дотогава можеш да провериш ето тук - отдолу в менюто има Офталмолози -София. Успех засега и до скорошно писане!

Добави отговор

Назад към