10 лесни стъпки към по-здравословен начин на живот

Модератор: bisolnev

Добави отговор
AdrianaZdravkova
Мнения: 34
Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
Име: Adriana
Фамилия: Zdravkova
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да

10 лесни стъпки към по-здравословен начин на живот

Мнение от AdrianaZdravkova » Пет Мар 20, 2020 5:52 pm

Погрешно е да се смята, че здравословния начин на живот е свързан непременно с лишения и коренна промяна на досегашния.

Също така той не е единствено за сваляне на излишни килограми или пък за определен период от време. Ако си създадем някои лесни навика на здравословния живот ще се чувстваме по-добре, ще изглеждаме по-добре и ще живеем по-дълго.

Има някои стъпки, които всеки може да следва, стига да има желание. Някой може да каже, че ще му струва скъпо, чисто от гледна точка на финансите, но това не винаги е задължително.

Ако има желание човек да промени начина си на живот към по-добро и да мисли за себе си не само за сегашното си състояние, а и за напред. Може да се намерят най-удачните начини, които са подходящи за финансово състояние и ежедневие и в същото време да се грижите, не само за своето здраве, а за вашите близки.

Ето и 10-те от по-важните и евтини стъпки към по-добър и здравословен живот:

Пийте повече вода
Да, всеки го казва, но за това има причина. Водата неслучайно е съставна част от всяко живо същество на земята. Ако си набавяме необходимото количество през целия ден, ще видим всички положителни ефекти както върху физическото, така и върху психическото здраве.

Разбира се, ако нямате навика да пиете вода през целия ден, от начало ще ви бъде малко трудно. Но както казахме, ако човек има желание има и начини. Ето някой от тях тук.

Основният съвет, който бихме ви дали е да приемате течности през целия ден, а не към края на деня, случайно да се сетите и да изпиете голямо количество на веднъж. За да сте постоянно хидратирани носете със себе си вода.

Вода с лимон
Не, няма грешка отново вода. Но сега полезните й действия могат да се комбинират с тези на лимона. Изключително полезно е всяка сутрин да започваме деня си с тази напитка.

Закуска
Най-важното ядене за деня. тъй като дава енергия за целия ден, засилва се метаболизма и вие ще се чувствате много по-жизнени. Разбира се, има значение и какво ще закусвате. Сандвич с пълнозърнест хляб, плодове, мляко са едни от многото здравословни заместители на баничките с боза. А ако бързате сутрин един отличен вариант са смутитата.

Храна
Много важна част от ежедневието на всеки. При приема на различни продукти има някои златни правила, като да се храните често, да приемате главно белтъци, плодове и зеленчуци, но да не изключвате напълно въглехидратите и полезните мазнини.

Наспивайте се
Сънят е много важен за всеки. През тези часове на покой ние си почиваме и възстановяваме. Недоспиването има негативен ефект върху паметта, ученето и логическото мислене.

Последните изследвания показват, че оптималното количество сън е около 5-8 часа, като се смята, че и многото часове сън е също толкова вредно като недостига на сън.

Общувайте
Човек е социално същество и се чувства добре като се среща с други хора и обменя идеи, чувства и мисли. Срещата или телефония разговор с приятели, може да ви помогне в труден момент или в състояние на депресия.

Движение
Всеки е чувал, че спортът е здраве. Това е така. Движението намалява риска от наднормено тегло, запазва здравето на костите, ставите и мускулите, намалява шанса от поява на високо кръвно налягане и диабет, подобрява настроението.

Това са само малка част от ползите от ежедневните физически занимания. Не е задължително да изберете някакъв спорт.Просто бъдете активни, например леки упражнения вкъщи, биха допринесли за доброто ви настроение.

Намерете си хоби
Намерете нещо, което наистина ви доставя удоволствие, така ще може пълноценно да си отпочинете от ежедневния стрес и да се заредите с положителна енергия.

Предпазвайте кожата си
Грижата за нашата кожа е изключително важна, особено при смяна на сезоните.

И най добрият съвет – бъдете добри.
Мислете положително и помагайте на хората, с каквото можете. Каквото мислите, това и привличате, а помощта към другите ще ви направи щастливи, а нали знаете, за да получите, трябва и да давате. Желая Ви здраве!

Добави отговор

Назад към