Баница с тиквички и сирене

Модератор: bisolnev

Добави отговор
AdrianaZdravkova
Мнения: 36
Регистриран на: Пон Юни 10, 2013 2:32 pm
Име: Adriana
Фамилия: Zdravkova
Специалист, работещ с хора с увреждания (рехабилитатор, комплексен инструктор, друго): да
Преподавател: да

Баница с тиквички и сирене

Мнение от AdrianaZdravkova » Пет Май 10, 2024 10:21 am

Рецептата за традиционна българска баница обикновено се приготвя с бяло саламурено сирене, но мнозина слагат спанак, лапад, ориз, картофи, ябълки, тиква и др. В следващите редове ще ви представя рецептата за Баница с тиквички и сирене.

Баница с тиквички и сирене

Необходими продукти:
• кори за баница - 1 пакет
• тиквички - 2 бр.
• моркови - 1 бр.
• лук - 1 глава
• яйца - 4 бр.
• сирене - 300 гр
• масло - 80 гр
• олио - 40 мл
• кисело мляко - 3 с.л.
• галета - 2 с.л.
• сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
• копър - 1/2 връзки
Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките и ги настържете с ренде , сложете 1/2 ч. л. сол, разбъркайте и оставете в гевгир да се отцедят. През това време разтопете маслото с част от олиото и задушете в мазнината нарязания лук и настъргания морков. След като зеленчуците омекнат, прибавете тиквичките и задушавайте за още 3-4 минути. Отдръпнете от котлона и оставете зеленчуковата смес да се охлади. Разбийте три от яйцата, към тях добавете киселото мляко с угасената в него сода. Разбъркайте добре, добавете галетата, нарязания копър и сиренето. Разбъркайте добре и след това добавете задушените зеленчуци. Разбъркайте и оставете плънката встрани. Разстелете корите на работната повърхност. Намажете с разтопено масло всеки две кори, сложете от плънката в средата и завийте на руло. Сложете го в тава, покрита с хартия за печене, и продължете така докато използвате всички кори. Намажете всички рула с останалото масло, разбийте яйцето с 1 ч. л. олио и намажете баницата. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Източник: https://matekitchen.com/recipes/banitsa ... -i-sirene/

Добави отговор

Назад към